DUNA MÜVÉSZEGYÜTTES
1139 Budapest

Gyutacs u. 10.

Tel. / fax: +36-1-201-66-13

Mail: csasztvan.zsuzsanna@dunapalota.hu

a Magyar Táncművészek Szövetsége rendezésében

 

Április 29-én, az egész világon megünneplik a balett Shakespeare-jének, Jean-Georges Noverre francia táncvirtuóz, balettmester, koreográfus és táncelméleti író születésnapját, mivel ezt a napot választotta a Tánc Világnapjának 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézetének Táncbizottsága.

1983 óta, a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepli a világ a Tánc Világnapját. A Magyar Táncművészek Szövetsége – a Nemzeti Táncszínházzal együttműködve – már hosszú évek óta nagyszabású gálaestet rendez a táncművészet legnagyobb ünnepén, amelynek keretében kerülnek átadásra a Magyar Táncművészek Szövetsége szakmai díjai. Ugyancsak ezen az estén kerül sor az Imre Zoltán Alapítvány, az Ifj. Nagy Zoltán Alapítvány díjainak átadására, valamint itt kerülnek kiosztásra a Fülöp Viktor Táncművészeti Ösztöndíjak is. A Gálaest műsora reprezentatív válogatást nyújt a 2017. évi díjazottak munkáiból, így nemcsak akkor kerülnek ők a figyelem középpontjába, amikor a díjukat megkapják, hanem következő évben is, amikor produkcióik a Gálaest főszereplői.

 

Alkotók: 

A 2018. évi Tánc világnapi gálaest közreműködői, a 2017. évi díjazottak:

 

Duna Művészegyüttes

Frenák Pál Társulat

GG Tánc Eger

Győri Balett

Magyar Nemzeti Balett

Magyar Táncművészeti Egyetem

Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola és Szakgimnázium 

Táncművészeti Tagozata

 

A Gálaest rendezője: Földi Béla, Harangozó-díjas táncművész, koreográfus, a Budapest Táncszínház igazgatója, művészeti vezetője