DUNA MÜVÉSZEGYÜTTES
1139 Budapest

Gyutacs u. 10.

Tel. / fax: +36-1-201-66-13

Mail: csasztvan.zsuzsanna@dunapalota.hu

A bátyját kígyóméreggel megölő cigánylány története különös, szinte megfejthetetlen mitikus világot tár fel. A kígyóballada az ősi legendák egyszerűségével, mégis hallatlanul bonyolult összefüggésben mesél a magyarországi romák életérzéséről. Az ősi legenda képezi a táncszínházi változat alapját, ahol a zene és a sokrétű, álomszerű képek idézik meg a történetet jellemző sorsszerűséget.
Az előadás zenéjét a Kalyi Jag együttes két tagja, Künstler Ágnes és Balogh József szerezte és adja elő, a koreográfiákat Juhász Zsolt és Mihályi Gábor készítette, a rendező-koreográfus Juhász Zsolt volt.
 
 
Az előadás bemutatójára 2005. december 9-én került sor, amelyet további budapesti  előadások követtek a Nemzeti Táncszínházban, valamint a Duna Karaván keretében a Vörösmarty téren, továbbá produkció meghívást kapott a Pécsi Országos Színházi Fesztivál off-programjába, valamint az V. Keszthelyi Táncpanorámára. Dicsérő kritikák jelentek meg a produkcióról a Színház (Halász Tamás: Hányféle halál, Színház, 2006/április), valamint az Ellenfény (Péter Márta: Fogj egy kígyót, Ellenfény, 2006/4.) című folyóiratokban.